BloggProffs

Pausade Zercher knäböjningar, 50 kg

I morse körde jag tre set om fem repetitioner av pausade Zercher squats med totalt 50 kg och 5 sekunders paus i knäböjningarnas djupaste läge. Här är filmen:

Man kan lugnt påstå att detta var jobbigt. Från början hade jag för avsikt att genomföra fem set, men jag bestämde mig för att nöja mig med tre set denna första gång. Egentligen kan man fråga sig varför man någonsin genomför någonting annat än pausade knäböjningar. ”Vanliga” knäböjningar medför en risk att man ”studsar” i det djupaste läget och därmed underlättar genomförandet. Då finns också en risk att inte träningen ger maximal effekt.

Nu är jag verkligen nära att kunna mäta 60 cm runt höger lår, högst upp. I går mätte jag 59,8 cm! Det vill sig inte riktigt upp till 60 cm, men nu är det nära. Jag är ju också nära 60 kg, åtminstone närmare än jag någonsin har varit. Men det kommer att ta tid. Det gäller att variera sig ordentligt och vänja sig vid lägre totala vikter.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu