BloggProffs

Hex bar marklyftarmorgon, 80 kg

I morse gjorde jag 3 set om 8 repetitioner av enbens rumänska marklyft med respektive ben och belastningen 40 kg. Sedan gjorde jag 3 set om 8 repetitioner av marklyft med belastningen 80 kg.

Nu har jag alltså nått nivån 80 kg. Det var mycket tungt för mig idag. Nu klurar jag på två strategier. Den ena är att helt enkelt fortsätta uppåt, men att ändra till 3 set om 5 repetitioner. Den andra är att ligga still på 80 kg några veckor och vänja mig vid den belastningen. För riktigt höga belastningar brukar man ju inte göra så många som 8 repetitioner. Det skulle nästan vara löjligt med tex 300 kg. Dessutom handlar det ju om att bli stark, snabb och explosiv. Därför lutar jag nu åt att fortsätta uppåt med 3 set om 5 repetitioner.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu