BloggProffs

Bakåtkast med medicinboll, 3 kg

I morse gjorde jag återigen bakåtkast med medicinboll, nu med referensvikten 3 kg. Här är filmen:

Det gick väl sådär. I det första kastet blev det uppenbart att jag inte hade värmt upp överkroppen. Det gjorde lite ont i utsidan av vänster överarm. Det blev något längre kast med tiden. Det åttonde kastet blev längst med 6,4 meter. Om kastlängden skulle vara proportionell mot bollvikten borde det kanske med gårdagens resultat i beaktande ha varit någon meter längre, men här finns uppenbarligen flera begränsningar. Det gäller att vara explosiv vid utkastet och få till full utsträckning i anklar, knän och höfter. Sedan är det frågan om hur kastet görs med utkastvinkel etc. Den bör vara cirka 45 grader.

I nedanstående artikel, där barn mellan 11 och 14 år deltog i studien, låg kasten med en 3 kg medicinboll mellan 3 och 9 meter. Endast 8 av 47 försökspersoner kastade längre än 6,4 meter. Men då var de alltså inte så gamla…

http://bmsi.ru/doc/a95f414b-13dc-4fb0-81af-9b69a793abda

Man kunde se på länkarna i går att en person i USA hade gjort över 23 meter, så här finns att bita i. Min potential måste ju ändå vara större än 6,4 meter…! Jag låter denna övning vila några veckor, så får vi se om det går att öka till åtminstone över 7 meter efter fler hängvändningar och marklyft.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu