BloggProffs

Marklyft

Nu gjorde jag 3 set om 8 repetitioner av enbens hex bar rumänska marklyft med respektive ben och belastningen 45 kg (skivor + stång). Sedan gjorde jag 3 set om 5 repetitioner av hex bar marklyft med belastningen 90 kg (skivor + stång). Således har jag nu kommit fram till den nivå som jag har tänkt att hålla åtminstone september ut. Det gick lite långsamt på slutet, eftersom jag var osäker på fötterna och ville ge möjlighet till sprintlopp etc.

Jag har funderat mer på träningsloppen på 60 meter i morse. Om man tänker sig att den uppmätta tiden skulle vara 9,7 sekunder, så har vi följande kunskap.

Sträcka: 60 meter

Tid: 9,7 sekunder

Antal steg: 34,5

Stegfrekvens: 3,6 steg/sekund

Jag har också sett på loppen från sidan, och då var faktiskt lårbenens nivå i paritet med världseliten. Således hade jag lyckats ganska bra med att få upp knäna idag. Ett problem är väl att jag tidigare har suboptimerat 60 m sprintlöpning genom att ta 36 steg och drivit ned tiderna bara mha stegfrekvensen. På Stonehill Games hade jag alltså:

Sträcka: 60 meter

Tid: 9,39 sekunder

Antal steg: 36

Stegfrekvens: 3,8 steg/sekund

Ett mål framöver skulle kanske vara att komma fram till:

Sträcka: 60 meter

Tid: 8,5 sekunder

Antal steg: 34

Stegfrekvens: 4 steg/sekund

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu