BloggProffs

Marklyft och hex bar farmers walk

I morse gjorde jag 3 set om 8 repetitioner av enbens rumänska marklyft med 45 kg. Sedan gjorde jag hex bar farmers walk med 90 kg. Jag gick 6 meter åt gången och satte ned och lyfte stången igen vid varje vändning. Sålunda blev det också hex bar marklyft. Jag gjorde tio 6 meterssträckor. Under gång kändes det mest i händerna. Det gjorde ont i händerna trots handskar. Jag skall prova med tjockare handskar nästa gång.

Men jag tror mycket på hex bar farmers walk. Det är ett bra sätt att bekanta sig med vikten, vilket jag ju har använt flera gånger tidigare. Dessutom ger det mycket för hela kroppen. Jag studerade tidigare inlägg i bloggproffs och det var markant att flera noteringar av låga tider på 60 meter och uppmätningar av stor låromkrets ofta följde på tidigare perioder av farmers walk. Träningsvärken i benen nu efter farmers walk med överlägset störst belastning någonsin, 90 kg,  är också mäktig. För fyra månader sedan gjorde jag farmers walk med 81 kg.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu