BloggProffs

Stående längdhopp, 1,95 meter

I morse gjorde jag stående längdhopp i en längdhoppsgrop från kanten med tårna över kanten, enligt friidrottsreglerna för stående längdhopp. Jag ville som om mina erfarenheter och hopplängder från de gångna veckorna kunde föras över till längdhoppsgropen.

Det kunde de. Det längsta hoppet för dagen blev 1,95 meter. Men det var ingen engångsföreteelse, eftersom jag också hoppade bla 1,92, 1,90 och 1,88 meter.

Så, ja, detta måste väl kunna ge goda förutsättningar för att passera 2 meter i stående längdhopp? I stort sett kan jag nog bara hoppa vidare under de kommande veckorna, så kommer det att komma hopp över 2 meter. Men jag tänkte att träna understundom med en häck i längdhoppsgropen för att tvinga mig att hoppa högre, och därmed ännu längre. På den släta grusplanen under de senaste veckorna kunde man ju se att det gick att överföra resultat med häck (i det fallet vid som längst 1,30 meter från hopplinjen) till resultat utan häck. Nu tänker jag att det skulle kunna fungera att ha en 30 cm hög häck så långt fram som vid 1,5 meter.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu