BloggProffs

Marklyft och farmers walk

I går gjorde jag 3 set om 8 repetitioner med respektive ben av enbens rumänska marklyft med hex bar och totalt 45 kg. Sedan gjorde jag 4 set om 4 repetitioner av hex bar marklyft med 90 kg med efterföljande 6 meter farmers walk. Det var som vanligt tufft för händerna och det har givit en rejäl träningsvärk i rumpan och i baklåren så här dagen efter.

Det var ett tag sedan jag gjorde denna träning och nu under tävlingssäsongen kanske jag heller inte skall göra den så ofta just innan tävlingarna. Men det känns också tufft att göra träningarna med två veckors mellanrum. Man gör ju inte direkt belastningen till sin. Vi får se. Jag har Julklappsjakten i Göteborg 2 december och Julruschen i Ale 17 december. Därefter kanske det är dags att lägga in mer volym vad gäller denna övning under jul och nyår. Därefter kommer IVSM i Västerås 2-4 mars.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu