BloggProffs

60 meter med bromsskärm och lådhopp

Idag testade jag för första gången att sprintlöpa 60 meter med bromsskärm. Den som jag har köpt består egentligen av två bromsskärmar. Från filmerna framstår det som att bromsskärmarna fungerar bra och fälls ut fullständigt redan efter starten. Jag filmade två lopp:

Lopp    Tid          Antal steg

1           10,0  s    39,5

2          9,9 s        39

Det var ju som väntat att det skulle gå långsammare med bromsskärm och att jag också skulle ta fler steg. Nu denna första testgång sprang jag inte med spikskor för att undvika komplikationer. Men fortsättningsvis skall jag göra det. Då borde tiderna bli något bättre.

Idén med att sprinta med bromsskärm är förstås att det skall bli jobbigare än normalt och att man skall få en rejäl träning av lårmusklerna på ett explosivt sätt. Det känns också nu efteråt att jag har fått träningsvärk i de främre lårmusklerna. Det var kanske ett märkligt tillfälle att börja med bromsskärm två dagar innan loppet på lördag, men man blir ju nyfiken och sugen. Det kanske kan vara vägen till tider under 9 sekunder! Jag skall köra några träningar nästa vecka, så att man kan få en uppfattning.

Här är en film från det andra loppet:

Jag gjorde också lådhopp från stillastående upp på en höjdhoppsmatta, 70 cm över marken, och en stavhoppsmatta, 80 cm över marken. Jag klarade att ta mig upp stående på båda!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu