BloggProffs

Sandbag hang cleans, 29 kg

I morse gjorde jag 3 set om 3 repetitioner av hängvändningar med sandsäck med vikten 29 kg. Det var tungt. Det finns inget tekniskt styrkemoment som jag inte klarar av med övningen. Där ligger inte risken på samma sätt som med hängvändningar med skivstång eller hantlar. Problemet vid högre vikter kommer att ligga i den stora massa som skall tas emot i sista momentet. Det krävs verkligen en hög koncentration, så att man inte slarvar med övningen. Jag behöver både hoppa, sträcka ut rejält och kasta upp sandsäcken i luften för att kunna ta emot den ordentligt, när den landar i armskopan.

Min plan är att gå upp till eller precis över 30 kg och sedan ligga stilla där under några veckor för att göra belastningen till min. Från starten med 19 kg har jag nu ökat denna övning med 10 kg. Flera repetitioner går helt smärtfritt. Då känns det som att det skulle gå att öka ytterligare 10 kg. Men ibland slarvar jag något eller måste rädda upp landningen i armskopan, och då känns det rejält i armarna.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu