BloggProffs

Längdhopp utan ansats och 200 meter

I går kväll tävlade jag i Friidrottskorpen i Göteborg. Den första grenen var längdhopp utan ansats, dvs stående längdhopp. Det första hoppet blev 1,85 meter. Där fick jag inte alls upp benen. Många andra hoppade 2,30 eller 2,40 meter. I andra hoppet fick jag på 2,03 meter. Där lyckades jag faktiskt mycket väl att få upp benen, och resultatet är ju bara en centimeter kortare än jag har gjort på träning som bäst. Det var jag mycket nöjd med. Jag har ju inte hoppat över 2 meter i stående längdhopp i år. Men tävlingssituationen gjorde nog en del. Sedan avslutade jag med ett hopp på 2,01 meter. Även det var förstås ganska bra. Men det är klart att jag låg mycket sämre till än de flesta andra. Jag hade också bara en tävlande bakom mig i resultatlistan.

Sedan var det höjdhopp, där jag inte deltog.

Efter en timmas väntan på att höjdhoppet skulle bli klart, så var det så slutligen dags att springa 200 meter. Jag kände mig stel i kroppen och trodde inte att en tid under 30 sekunder skulle vara möjlig. Lars Pensjö deltog och vann på 29,1 sekunder. Jag blev tvåa på handknäppta 30,0 sekunder. De som tog tid hade 29,97 respektive 29,95, vilket avrundades uppåt. Jag hade alltså i princip samma tid som på IVSM i Västerås. Loppet kändes inte särskilt bra. Jag kom in på de sista hundra meterna något bakom Lars, och det kändes som att han inte var ouppnåelig. Men jag lyckades inte i går komma ikapp honom. Men jag tror att med rätt motstånd och bra väder, så kan 29 sekunder vara möjligt under sommaren. Vi får se hur många starter det blir.

På kvällen gjorde jag ett diagram av resultaten för dem som både hoppade längd utan ansats och sprang 200 meter. Det visade en Pearson-korrelation på -0,57 samt att jag hoppade betydligt kortare än vad jag ”borde” ha gjort:

https://www.facebook.com/pg/Friidrottskorpen-959574594077447/community/?ref=page_internal

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu