BloggProffs

Dips på utegym

Idag gjorde jag två set om tio dips med kroppsvikt på ett utegym. Det gick riktigt bra, om man undantar knotten som fanns överallt, speciellt i ansiktet, under träningen. Jag tror inte att jag har gjort dips sedan jag minskade kroppsvikten till 70 kg, och därför upplevde jag dem som ganska lätta.

Det finns ju som bekant många variationer av dips som jag tänker testa. Det finns ju dels dips med viktväst, vilket jag tidigare har tränat med inomhus, men då hade jag inga riktiga dipsstänger, vilket gör dips svårare. Dessa dipsstänger på utegymmet var bra och hade ett bra mellanrum, som passade mig.

Sedan finns det flera variationer av explosiva dips. Man kan gå längs dipsstången, och då släppa bara en hand åt gången. Sedan kan man hoppa på stället eller hoppa längs dipsstången och då släppa stången med båda händerna under en tid. Slutligen kan man göra dips med handklapp, och då får man släppa stången med båda händerna under en lite längre tid.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu