BloggProffs

Nytt personbästa i M55 på 100 meter i VNM, 14,39 sekunder

Idag var det så dags för Veteran-NM i Borås. Jag skulle springa 100 meter, och lagom till tävlingen hade det börjat knäppa lite i höger knä, och fanns det inte också en viss smärta om jag tryckte strax ovanför knäskålen?

Jag strök på japanskt liniment och satte på ett knäskydd. Efter ankomsten till Borås värmde jag upp inomhus i Ryahallen med överdragsbyxorna på och knäskyddet kvar. Jag sprang två 60 meterslopp. Det kändes ganska bra, även om jag hörde att det fortfarande knäppte i knäet.

Ute på Ryavallen var det mycket varmt, långt över trettio grader i solen. Men som vi har sett tidigare denna sommar är hög temperatur bara bra för sprintmusklerna. Jag lät knäskyddet sitta kvar. Jag fick en ytterbana i bana 2, alldeles utanför den blivande tvåan Ingemar Pihlgaard. Jag förstod att det skulle kunna finnas en chans till nytt personbästa i M55, om jag kunde hålla mig riktigt nära honom, eftersom han förmodligen skulle gå ned mot 13 sekunder.

Starten gick, och det kändes som att jag fick till en riktigt bra start. Sedan var Pihlgaard och Åberg klart före mig på banorna innanför. Några andra såg jag inte. Men jag pressade på så gott det gick och tänkte flera gånger ”öka!”.

Resultat:

Män55 100m – Final.
(2018-07-06)
 Vind -0,8
Plac. Namn Förening Tid
1 Jörgen ÅBERG (-62) SWE 12.61
2 Ingemar PILGARD (-60) SWE 13.05
3 Henrik BERG (-63) DEN 13.56
4 Johan Andreas LØLAND (-59) NOR 13.70
5 Are TORSVIK (-62) NOR 13.78
6 Anders NILSSON (-63) SWE 14.36
7 Martin DANERUD (-63) SWE 14.39
Kåre STRANDE (-61) NOR DNS

När jag såg tiden på min mobiltelefon efter loppet, så skrek jag bara. Vad bra! Nytt personbästa i M55 med 23 hundradelar.

Nu ser jag fram emot kulstötning och 200 meter i morgon!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu