BloggProffs

Pull ups och sprintlöpning

Idag gjorde jag sex set om fyra repetitioner av pull ups med neutralt grepp. Det gick bra. Men det känns som att det var länge sedan jag satte mitt ”personbästa” med åtta repetitioner av pull ups, vilket jag gjorde efter att ha minskat min vikt till 70 kg. Nu kändes det tydligt att kraften rann ur armarna efter fyra repetitioner. Men efter några minuters paus mellan seten kunde jag i alla fall upprepa fyra repetitioner många gånger.

Sedan sprang jag i ungdomsträning 400 meter och sedan två lopp på 60 meter. Ingen tidtagning ägde rum i dessa lopp. De var bara för sparring av friidrottsungdom.

Idag fick jag också min beställda, tarerade tävlingskula på 6 kg. Förutom att träna kulstötning tänkte jag mig att ägna en stund varje dag åt att vänja mig vid vikten av kulan. Att bara bära runt på kulan och lyfta upp den med vänster respektive höger arm och göra några rörelser runt med den är en träning för mig. För mig är det som bekant ett stort problem att kulan i M55 är såpass tung. För mig är inte kulstötning bara en teknikgren. Jag skulle vilja att den blev det.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu