BloggProffs

Rask promenad på löpband och hex bar bänkpress i power rack, 40 kg

Idag gjorde jag

Löpband, 6 km/h, 4 minuter

3 set om 5 repetitioner av hex bar bänkpress i power rack med belastningen 40 kg

Löpband, 6 km/h, 5 minuter

Här är en film som visar bänkpressen:

Detta var förmodligen mitt tangerade personbästa i bänkpress. Det var tungt. Det kändes skrynkligt under de sista repetitionerna av det tredje setet. Det var också tungt att göra det första lyftet nerifrån och upp i varje set.

Men nu skall jag verkligen ligga stilla på 40 kg under åtminstone nästa vecka, så får vi se om jag kan göra belastningen till min eller om det kommer att kännas lika tungt då. Det gäller att vara smart nu och inte riskera att komma till en nivå, där jag inte kan få upp vikten. Det stora tricket med att öka max 1 kg varje gång är ju att det alltid skall gå att lyfta nästa gång och alltid att göra 3 set om 5 repetitioner. Sedan måste man själv bestämma när det är dags att ligga stilla. Nu har jag ”marscherat” upp från 30 kg under några veckor. Platån på 40 kg är högst väntad.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu