BloggProffs

Kulstötning, 3 kg, 9 meter

Idag fick jag så äntligen mina kulor för varierande vikt från On Track i USA. En går från 3 kg till 4,5 kg och den andra från 4,5 kg till 6 kg. Jag startade direkt med 3 kg-kulan utan några blykulor i. Målet är att varje gång man stöter addera till 50 g blykulor och successivt öka kulvikten, samtidigt som man stöter lika långt hela tiden.

Jag hade redan vid testerna i somras bestämt mig för att stöta 9 meter. Idag var det inte så enkelt att stöta 9 meter. Det regnade först en skur, sedan gick jag ut och körde under 30 minuter, då det var uppehåll. Jag ville gärna ha lite vila mellan stötarna, men jag stressade mig själv, då jag såg att regnet var på väg igen. Två stötar blev 9,0 meter, två stötar blev 9,2 meter och en stöt blev 9,4 meter.

Det gäller, som vanligt, att få till en bra snärt i stöten och få upp stötarna. Det uppfattar jag som den stora skillnaden just nu mellan mina stötar med 3 kg och 6 kg-kulor. I och med att 3 kg-kulan är lättare, så är det lättare att stöta högre.

Framöver tänkte jag nu stöta kula i stort sett varje dag. Målet är då att stöta 9 meter varje dag och successivt lägga till 50 g blykulor i kulan. Jag borde under denna tid också få hjälp av bänkpressen, som gör mig starkare i bröst, rygg och armar.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu