BloggProffs

Rask promenad på löpband + hex bar bänkpress i power rack, 43 kg

Idag gjorde jag

4 minuter löpband, 6 km/h

3 set om 5 repetitioner av hex bar bänkpress i power rack med belastningen 43 kg

5 minuter löpband, 6 km/h

Det var en ren repetition av gårdagens träning. Idag hade jag sovit ut ordentligt på natten, inte gjort någon annan träning emellan och det kändes mycket enklare att genomföra bänkpressen med 43 kg idag än i går. Jag kommer säkert att ligga kvar ännu en gång på 43 kg för att allt skall kännas bra, men sedan tror jag mig vara beredd att gå upp via 44 kg till 45 kg. Där har jag hela tiden tänkt ligga stilla en längre tid.

En orsak till att ligga på 45 kg är att det då bara är att hänga på två 10 kg viktplattor på min 25 kg tunga hex bar. En annan orsak är kanske att det är den första ”anständiga” bänkpressbelastningen på min resa uppåt i styrka. 3 set om 5 repetitioner med belastningen 45 kg motsvarar också 1 RM på 50 kg. Det skulle i enlighet med den tidigare refererade artikeln om korrelationen mellan kulstötning och bänkpress motsvara cirka 7,5 meter. Då får man chansen att se hur denna korrelation ser ut för mig.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu