BloggProffs

Hex bar bänkpress i power rack, 48 kg

I morse gjorde jag

5 minuter löpband, 6 km/h

3 set om 3 repetitioner av hex bar bänkpress i power rack med belastningen 48 kg

6 minuter löpband, 6 km/h

Idag hade jag först lagt till en innovation. Jag tejpade fast viktskivorna med silvertejp från kanten ned till centrum på utsidan för att förhindra att de skulle kunna glida in mot mitten och därigenom försvåra nedsänkningen av stången. Detta har hänt några gånger, speciellt när jag har haft många skivor på stången. Det sticker ju alltså inte ut så lång del av stången utanför power rackens stänger, och det kan orsaka problem. Men silvertejp fixade, som så ofta, biffen.

Det var fortsatt tungt att lyfta 48 kg. Speciellt var det tungt att få igång lyften nerifrån power rack stången. De sista repetitionerna i tredje setet var också tunga. Men jag tänker så här: Jag har aldrig lyft mer än så här. Jag har hela livet varit svag. Jag har inte bråttom. Jag har stött 6,26, 6,30, 6,51, 6,82 och 7,12 meter på tävlingar. Jag måste vara nöjd om jag kan fortsätta att förbättra min kulstötning. Jag har gått in i kulstötningen utan att ha någonting gratis. Andra, som kanske kan bänkpressa 70+ kg, har ju naturligtvis kunnat stöta åtminstone 9 meter med 6 kg kula utan vidare omsvep. Så jag bara fortsätter, och sedan ökar jag när jag känner att jag kan genomföra en vikt utan att behöva ta i från tårna. Det gör jag nu… Dessutom hade jag idag sänkt antalet repetitioner i seten. Det är OK för nu också.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu