BloggProffs

Bänkpress med rak stång i power rack, 53 kg, och bröstpresskast, 55 kg

Idag gjorde jag

6 minuter löpband, 6 km/h

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 20 kg (bara stången)

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 30 kg

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 40 kg

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 50 kg

1 set om 3 repetitioner  av bänkpress med rak stång i power rack, 52 kg

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 53 kg

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 53 kg

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 53 kg

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 53 kg

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 53 kg

3 set om 5 repetitioner av bröstpresskast med belastningen 55 kg

6 minuter löpband, 6 km/h

Möjligen var avslutningen lite udda idag, eftersom jag ville testa med 53 kg. Samtidigt kände jag att jag inte skulle orka 3 repetitioner, eftersom jag knappt gjorde det med 52 kg. Därför gjorde jag först 1 repetition och tänkte sedan öka till 2 repetitioner, men det blev inte av. Det kändes lagom med en repetition på 53 kg idag. Jag lade också in bröstpresskasten, eftersom jag har fina minnen av utvecklingen av mitt personbästa i kulstötning i somras, då jag gjorde bröstpresskast som enda styrketräning.

16 juni började jag med bröstpresskasten. Då var mitt personbästa på tävling i kulstötning 6,51 meter. 28 juli var personbästat i kulstötning med 6 kg-kula uppe i 7,12, dvs en ökning på 61 centimeter.

Sedan dess har jag ökat mitt personbästa i bänkpress till 53 kg och kört bänkpresskast i Smithmaskin. Under den tiden har det inte varit någon tävling i kulstötning, men jag har inte gått över 7,0 meter på träning, även om träningsresultaten hela tiden har blivit bättre med faktiskt 7 meter och bättre serier än någonsin.

Så då tänkte jag att nu kör jag bänkpress fortsatt uppåt, men lägger i varje träning också in bröstpresskast. Vi får se om det sätter fart på kulstötningsresultaten på träning.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu