BloggProffs

Sparkcykel och bänkpress

För två dagar sedan sparkcyklade jag åter 9,5 km. Det kändes bra. En slutsats från sparkcyklandet är att det ger bra träning för musklerna inblandade i sprintlöpning utan att man behöver ta alla stötarna från underlaget, vilket sliter ganska mycket. Några muskler som annars kan bli undertränade är dem i fötterna och underbenen. Där tror jag att sparkcyklingen gör stor nytta.

Men efter det har jag haft lite känningar i vänster knä. Sedan har vädret varit lite regnkallt, så jag avstod från sparkcykling idag.

Idag gjorde jag

6 minuter löpband, 6 km/h

1 set om 5 repetitioner av lutande bänkpress med rak stång i power rack med belastningen 37 kg.

2 set om 3 repetitioner av lutande bänkpress med rak stång i power rack med belastningen 37 kg.

6 minuter löpband, 6 km/h

Detta blev alltså årets sista träning. Det kändes ganska bra. Men efter nästan fyra veckor var det tungt att genomföra bänkpressen. Därför minskade jag till 3 repetitioner i de sista två seten.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu