BloggProffs

En massa friidrottsgrenar och studsmatta

Idag har jag utfört 200 meter, längdhopp, kulstötning, 60 meter och diskus. Sedan har jag också hoppat 300 hopp på studsmatta, varav vart tredje med höga knäuppdragningar.

200 meter inomhus gav strax över 32 sekunder, det längsta längdhoppet landade på 3,20 meter, jag stötte 6,30 meter med 6 kg kula i längd, sprang på nära 9 sekunder på 60 meter och kastade diskus med mer tekniskt inriktade kast än tidigare. Tidigare har jag försökt optimera på längd, men det blir förstås en suboptimering. Jag kan kasta cirka 15 meter med en 1,5 kg diskus, men då roterar inte denna kring sin egen axel, och jag vräker bara iväg diskusen med ett muskelkast. En 600 g diskus kan jag kasta 21 meter utan ansträngning. Diskusen roterar då kring sin egen axel och rör sig snyggt i luften. När jag försöker kasta en 1,5 kg diskus med rotation kring dess egen axel och utan större ansträngning, så går den inte riktigt 15 meter, men något kortare. Ändå känns det som att den senare kastmetoden måste vara den rätta, och att muskelkasten är en suboptimering. J,5 ag får klura på hur jag skall utveckla diskuskasten framöver. Jag skulle vilja prova med 1 kg diskus. Kanske kan diskus med variabel vikt med tiden vara bra för mig, så att jag successivt kan utveckla mina kast med en 1,5 kg diskus?!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu