BloggProffs

2:1 hantelpress och fjädrande stång, 50 kg

Idag gjorde jag 3 set om 3 repetitioner av enarms 2:1 hantelpress, dels med 21 kg i högerhanden och dels med 18 kg i vänsterhanden. Vid den sista repetitionen i de båda sista seten med vänsterarmen, så tog jag ned hanteln med något sämre kontroll. Därför skall jag fortsätta med dessa vikter tills jag kan genomföra alla set och repetitioner och lyfta hantlarna med två händer och kontrollerat sänka ned dem med en hand med excentrisk överbelastning. Det är en tuff övning, men bra.

Jag gjorde också tre set om 5 repetitioner av fjädrande stång med belastningen 50 kg. Det var ett tag sedan jag gjorde denna övning, men jag tyckte att den passade bra att göra samma dag som jag gör mina hantelpressövningar, vilka jag nu sedan en tid har gjort varannan dag, vilket har känts lagom för att få något slag av utveckling.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu