BloggProffs

60 meter på Julklappsspelen

Idag sprang jag 60 meter på Julklappsspelen i Göteborg. Det gick ganska bra. Startern höll löparna länge. Det kändes som att jag fick ett bra lopp, men tiden blev något sämre än för två veckor sedan, 9,23 sekunder. Jag hade givetvis hoppats på att komma under 9 sekunder, men nu får detta vänta ännu en tid.

Detta var mitt heat:

Försök heat 2

30 nov

 

1

Emmanuel Ogwo 02 SWE Ullevi FK

7.48

q

2

Edvard Appelberg 01 SWE Lidköpings IS

7.62

q

3

Christoffer Gissel 01 DEN Silkeborg AK-77

7.80

q

4

Mikael Runsten 63 SWE IFK Göteborg

8.31

5

Henrik Markhede 72 SWE Majornas IK

8.76

6

Martin Danerud 63 SWE Sävedalens AIK

9.23

Vi var alltså tre veteraner som kämpade i botten av heatet (och i hela grenen). Jag hade innan loppet ett visst hopp om att få ett jämnt lopp med Henrik, men jag hade honom långt ifrån mig. Jag hade Mikael intill mig, men accelerationen från 5 till 20 meter blev som vanligt otillräcklig, så jag kom snabbt efter. Man kan se loppet på

https://play.staylive.se/julklappsjakten/l/23758

efter cirka 53 minuter. Men tyvärr har loppet blivit sönderklippt med olika kameror, så det går inte att dra några slutsatser om antalet steg etc. Troligtvis tar jag ändå 36 steg.

Den stora frågan nu är hur jag skall skrämma ytterligare liv i min sprintlöpning, så att jag kan nå under 9 sekunder. Jag får grunna på det framöver.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu