BloggProffs

Sprintlöpning nedför och studsmatta

Idag har jag provat sprintlöpning i nedförsbacke på två olika ställen. Det första var på Friidrottens hus, där jag sprang 60 meter fram till rundbanans målgång från en punkt i doseringen 97 cm över marken. Därmed var lutningen bara 1,5% och dessutom var lutningen bara i början, och där var det förstås också en sväng. Därför tror jag inte på denna träning. Det tog också ungefär lika lång tid som ett normalt lopp med lika många steg.

Det såg bättre ut när jag sprang på nedförsrampen i parkeringshuset. Där kunde jag springa 30 meter med en fallhöjd på 2,60 meter. Således var lutningen 8,5%. Nu sprang jag med vanliga skor och kläder, inklusive en tung jacka, så jag utgår lugnt ifrån att jag kan springa snabbare än de med stoppur uppmätta 5,5 sekunderna. Jag sprang en annan gång på tävling i våras på plan mark i ett filmat lopp 30 meter på 5,4 sekunder. Då tog jag 20 steg på 30 meter och 16 steg på de avslutande 30 meterna.

Idag gjorde jag också 300 hopp på studsmatta, varav vart tredje hopp utfördes med höga knäuppdragningar.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu