BloggProffs

Minitrampolin + träning av djupa magmuskler

I går gjorde jag 5 minuter och idag 10 minuter på minitrampolin. Totalt blev det alltså cirka 1500 hopp.

Jag har även idag gjort de tre transverse abdominis övningarna:

a) Med gymboll under fötterna och huvudet uppböjt, bara stödd på ryggen, rör man händerna utefter kroppen upp och ned, 20 repetitioner

b) Liggande på rygg med böjda knän och armarna utefter kroppen lyfter man gymbollen, hållen mellan underbenen, upp från golvet till en position där underbenen är lite högre än parallella med golvet, ned igen osv, 20 repetitioner

c) Liggande på rygg med böjda knän och armarna rakt ut lyfter man gymbollen, hållen mellan underbenen, och vrider ned bollen omväxlande till vänster och till höger, 10 repetitioner på varje sida

Övning c är värst. Men jag tror att jag behöver ett mjukare underlag för att göra den. Det gör ont i ryggen och sidorna att vrida bollen fram och tillbaka vid själva kontakten med underlaget. Det är ju magen som skall tränas, inte via hårt tryck mot ryggen. Men jag kan nog få fason på den också.

En intressant observation från i morse var att jag efter gårdagens tävling och ganska rejäla matintag under dagen ändå gick ned 4 hg. Kan denna träning av de djupa magmusklerna ha någonting med det att göra? Vi får se framöver.

 

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu