BloggProffs

Förmodligen något långsammare 60 meter

I går sprang jag fyra träningslopp på 60 meter:

Lopp   Tid [s]  Antal steg:  Stegfrekvens [steg/sekund]

1           8,9        37                 4,16

2          9,2         36,5             3,97

3          9,1          36               3,96

4          9,1          36               3,96

Det märkliga här är ju att den snabbaste tiden kom i det första loppet. Jag tror att jag måste ha tjuvstartat lite grand i det loppet. De andra loppen följer ju något slags utveckling mot snabbare tider och färre antal steg, så som det brukar vara. Men det första loppet känns som om det inte var en del av ”serien”. Men OK. Jag hade för fjärde gången i rad den bästa tiden 8,9 sekunder med mitt sätt att mäta. Jag hade tidigare under ett år bara denna notering en gång. Nu har jag haft den fyra gånger i rad. Det har förstås med betoningen på stegfrekvensen och hängande sprint att göra. Men det var förmodligen inte bra att hålla upp med sextiometerssprinten i tre veckor. Därför kommer jag att köra en gång per vecka tills det blir tävling igen.

Det vore också roligt att kunna nå under 8,9 sekunder med mitt sätt att mäta. Då skulle jag få ett slags bevis för att stegfrekvensträningen faktiskt gör mig snabbare än tidigare. Alltnog skall jag fortsätta med hängande sprint och försöka nå nya toppnoteringar!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu