BloggProffs

Rotationskast med medicinboll och nytt pers

Idag kastade jag 12 rotationskast med 3 kg medicinboll. Två av kasten slår ner på lite dryga 7,8 meter, och därmed blev det ett nytt personbästa! Det märks tydligt att det handlar om att få ut kaströrelsen så långt bakåt som möjligt och ”ta sats”. Jag blir inte starkare, men jag lyckas ändå genom att (sub)optimera tekniken öka med 1 dm varje gång. Men troligtvis är detta en bra idé för stillastående diskuskast, dvs man bör ta ut kasten så långt bakåt som möjligt för att öka den sträcka där kraft appliceras. Om man varken är stark eller explosiv, så är förstås inte diskus någon bra gren, men man får göra så gott man kan, om man tex skall tävla i mångkamps-SM för veteraner!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu