BloggProffs

Hängande sprint och hantelövningar

Idag har jag gjort tre set om cirka tio sekunder av hängande sprint. I det första, filmade, setet tog jag 51 steg på 9 sekunder, dvs 5,7 steg/sekund.

Jag gjorde också tre set om fem repetitioner av axelpress samt 2:1 koncentrationscurl med en 15 kg hantel med höger arm. Den vänstra axeln är i för dåligt skick pga en luxation, då jag skulle flytta ett skåp tidigare i våras. Egentligen skall man ju alltid göra alla övningar med båda sidorna, men i detta fallet tror jag att det vore mer skadligt än nyttigt. Jag får se över axeln (oavsiktlig vits) efter Coronapandemin. Jag har ju gjort en hel del axelpress av olika slag genom åren. Men en, kanske lite oväntad, konsekvens av stående axelpress är att man får en rejäl träning av benen, som också hjälper till att bemästra vikten. Den här gången hade jag inte tänkt att göra 2:1 axelpress, utan satsar i stället på att successivt öka belastningen (mycket långsamt) och hålla samma vikt på hanteln vid både axelpress och 2:1 koncentrationscurl. Jag kan gott tänka mig att ligga kvar på samma belastning i en månad för att hinna med den lilla muskelutveckling som jag är kapabel till. I mitt fall handlar det oftast mest om adaption till själva övningen. Men jag har ett litet hopp om att den här gången kunna nå en omkrets på överarmen av 15 tum, dvs 37,5 cm i flexat läge, och 20 meter i respektive diskus och spjut.

VSM i mångkamp i Västerås, vilket skulle gå 27 juni, är nu framflyttat till 12 september. Det kanske kan bli (sen)sommarens tävling…

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu