BloggProffs

Minitrampolin

Idag gjorde jag 10 + 5 minuter på minitrampolin, dvs totalt cirka 1500 hopp, varav en del med höga knäuppdragningar. Fördelen med minitrampolinen framför trädgårdstrampolinen är att den är mindre och hårdare och därför ger kortare trampolinkontakttid. I vintras kände jag dock att jag några gånger fick lite ont i övriga kroppen, om jag övertränade på minitrampolin. Sådana risker finns inte med trädgårdstrampolinen. Båda ger ju en ganska rejäl träning, men minitrampolinen ger förmodligen benmusklerna en mer sprintliknande träning. I trädgårdstrampolinen får man ju till de höga hoppen genom att lägga extra mycket kontakttid och borrar då ned mycket energi i trampolinen.

Författarna till den enda riktigt relevanta forskningsartikeln som påvisar sprintförbättring efter 12 veckors trampolinträning använde också minitrampolin för sin experimentgrupp.

https://www.researchgate.net/publication/263083304_Effects_of_mini_trampoline_exercise_on_male_gymnasts’_physiological_parameters_A_pilot_study

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu