BloggProffs

Depth jump till längdhopp

I kväll gjorde jag sex depth jump till längdhopp. Alla var ungefär lika långa, 1,7 meter, och jag hoppade från en 50 cm hög låda ned på mondobana med vanliga träningsskor på. Jag hade också skydd för knäna och fotlederna för att inte dra på mig någonting. Nu efteråt känns det ganska rejält i magmusklerna. Eftersom denna övning stressar CNS, så bör man inte utföra den för ofta, men det blir några gånger framöver, och sedan skall jag om två veckor springa 60 meter och hoppa längdhopp. Jag tror att depth jump till längdhopp är en övning som man måste ha tålamod med. Det är bara bra att utöva den, och det är ett stort framsteg, när man kan öka en dm eller kanske två dm med tiden.

Här är en som hoppar depth jump till längdhopp.

https://www.muscleandstrength.com/exercises/depth-jump-to-broad-jump

Man kan notera att han har samma markkontakttid som jag och den svarte killen som jag visade i en tidigare film (cirka 0,67 sekunder). Det verkar ta den tiden helt enkelt för att göra en riktningsförändring och omvandla energin från depth jump till ett horisontellt hopp. Hans hopp utsträcker sig också under en längre tid, så det är nog längre än mina 1,70 meter. Jag tror dock inte att längden på hoppen är så viktiga. Men jag gjorde denna övning tre gånger veckorna innan mitt 3,94 meter långa längdhopp på Jennylunds sommarspel och övertrampshoppet på 4,07 meter. Jag gjorde också denna övning 2017 innan jag slog mitt personbästa som veteran flera gånger på 60 meter.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu