BloggProffs

Depth jump till vertikalt hopp

Idag gjorde jag åtta depth jump från en 50 cm hög låda ned till golvet (mondobana) och upp på en 30 cm hög låda, belägen tre fot från den första lådan. Det gick utmärkt. I enlighet med nedanstående artikel ville jag blanda depth jump till vertikala hopp med depth jump till horisontella hopp för att få maximal effekt för längdhoppet. Tidigare har jag ju hoppat från en 53 cm hög låda och upp på en 40 cm hög låda, men då var golvet något mjukare. Det var dessutom ganska längesedan, så jag ville gå ut försiktigt.

https://content.sciendo.com/view/journals/bhk/4/2012/article-p107.xml?language=en

 

Sedan gjorde jag cirka tio sekunder hängande sprint.

Nu tänkte jag hålla upp med träning torsdag-fredag och sedan på lördag kväll testa längdhopp och 60 meter. Det gäller att inte tappa själva friidrottsgrenarna mitt i all uppbyggnadsträning. Då riskerar man att tappa kontakten med tider och längder.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu