BloggProffs

Två nya personbästan i medelåldern

Idag tävlade jag i McDonaldsspelen i Trollhättan.

Först var det kulstötning. Redan i första stöten fick jag på 6,51 meter, vilket är nytt personbästa. Jag hade ytterligare två stötar som var längre än det gamla personbästat. Jag hade serien: 6,51, 6,12, 6,03, 6,26, 6,34 och 6,47 cm. Det var skönt att realisera det som jag har sett på träning. Det kan komma mer redan på Sävedalsspelen nästa helg!

Sedan var det 100 meter. Förra året gjorde jag 14,74 sekunder på McDonaldsspelen. Det fanns gott hopp om ett nytt personbästa idag, men på uppvärmningen innan kändes det mer än lovligt segt. Det var varmt och ganska mycket vind. Jag mötte två M40-löpare, vilka jag redan från början visste skulle springa snabbt. De var inte särskilt startsnabba, men en av dem gjorde en otroligt bra tid med 12,60 sekunder. Jag slet där bakom och kom trea i loppet på 14,72 sekunder, dvs nytt personbästa i medelåldern med liten marginal. Det kändes bättre i loppet än på uppvärmningen, men det var ändå segt.

Efter lopp och prisutdelning bestämde jag mig för att stryka mig på 200 meter. Jag hade inte fler lopp i benen idag, och det var, som sagt, i varmaste laget. Tyvärr är resultatrapporteringen från tävlingen på stenåldersnivå, så varken på arenan Edsborg eller på Internet föreligger särskilt många resultat flera timmar efter att grenarna har avslutats. Jag återkommer med resultaten.