BloggProffs

400 meter på IVSM, dåligt lopp och skandal i seedningen

Idag inträffade en megaskandal i M60, 400 meter på IVSM i Uppsala.

Tvärtemot alla publicerade regler lyftes en deltagare utan 400 metersresultat upp till heat A med fyra deltagare. En deltagare, jag, fick då starta på bana 3 i heat B och göra hela loppet själv. Löparen som var med i heatet lade sig naturligtvis i rygg på mig och gick om på bortre långsidan. Den till heat A upplyfte löparen fick draghjälp i det snabba heatet och tog ett brons. Jag hade alltså rest från Göteborg, följt alla regler, bespetsat mig på allt som hade publicerats och sett fram emot ett lopp i heat A, bana 1.

Självfallet lämnade jag in en protest, vilken lika självfallet avslogs. Jag skulle kalla det ett justitiemord. Jag var den ende tävlande i alla klasser på 400 meter i IVSM som på detta sätt gavs en sämre seedning. I M55 var det ett liknande fall. Dock var det tre löpare i heat A och två i heat B. Men även där hade man en löpare utan 400 meterstid. Men denne hade ännu bättre 800 meterstid (2:14 mot 2:24), men han gavs ändå inte en förbättrad seedning. Han sprang i heat B och vann till och med guld i M55. Han borde således enligt samma logik ha blivit uppflyttad till heat A.

Kontentan var sålunda att man inte följde seedningsreglerna som angavs i PMet, men de avsteg som gjordes, genomfördes inte konsekvent i alla klasser.

Final B

Officiell
# Bib Namn Föreningar Resultat
1 419 Johan Norberg Trångsvikens IF 69.84
2 399 Martin Danerud Sävedalens AIK 72.29

Final A

Officiell
# Bib Namn Föreningar Resultat
1 474 Anders Toll Uppsala LK 62.83
2 435 Hans Säll Turebergs FK 63.24
3 405 Jörgen Lindwall Team Ultrasweden LK 66.38
4 146 Mikael Hansson IF Start 69.97

Film från mitt heat:

https://youtu.be/YT7A5G4piLs

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu