BloggProffs

Loadpin bältknäböj Super Squats och 2:1 excentrisk benpress

Idag gjorde jag ett set om tjugo repetitioner av loading pin bältknäböj Super Squat med belastningen 80 kg.

Datum         Övning                          Rep     Belastning Egen vikt Omkrets lår höger vänster

2024-01-28 Loading pin bältknäböj 20 rep 72,5 kg       68 kg                      53,5 cm 50,5 cm

2024-01-30 Loading pin bältknäböj 20 rep 75 kg                                         54 cm 52 cm

2024-02-02 Loading pin bältknäböj 20 rep 77,5 kg                                      54 cm 51,5 cm

2024-02-04 Loading pin bältknäböj 20 rep 80 kg                                         55 cm 52 cm

Jag testade också att göra åtta repetitioner av loading pin bältknäböj med belastningen 20 kg och två step-up brädor under respektive fot. På så sätt kommer man mycket djupare ned i bottenläget i varje knäböj. Man kände direkt hur mycket mer detta tog på lårmusklerna. Det största problemet är den första repetitionen, eftersom man måste fästa karbinhakarna i bottenläget och sedan ta sig upp i stående startläge. Men nu hade jag förberett detta i gymmet, där jag hade en stång att ta tag i för att ta mig upp ur bottenläget första gången. Jag har en idé om att göra Super squats i mars-april med detta djupare bottenläge i bältknäböj efter inomhussäsongens slut. Nu får jag släppa dessa tuffa styrketräningsövningar och anse det som tillräckligt att jag har lyckats öka lårens omkrets med 5 cm, låt vara från ett riktigt bottenläge.

Idag gjorde jag också två set om tio respektive åtta repetitioner av 2:1 excentrisk benpress och belastningen 160 pound = 72 kg, där jag lyfte med två ben och tog ned med höger ben, lyfte med båda och tog ned med vänster och så vidare.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu