BloggProffs

Bicep curls med resistansband

Idag gjorde jag tre set om tjugo repetitioner av biceps curl med resistansband med respektive arm. Jag satt på en stol med foten i det ena handtaget och handen i det andra med armbågen fixerad vid knäet. Mellan handtagen är det tre gummiband. Den grundläggande idén är att det är lättare i början av armböjningen och sedan ökar resistansen mer och mer och är störst vid max kontraktion. Det är motsatsen till hur träningen med en hantel fungerar.

Detta skall ge en rejäl pump, mycket mjölksyra och vara bra för dem som normalt inte har lätt att få muskler att växa. Jag mätte direkt efter träningen en pumpeffekt på 1 cm ökad omkrets av överarmen. Det kanske kan bli något! Vi får se. Jag kommer att göra träningen varannan dag.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu