BloggProffs

200 meter på träning och upphopp med dubbla rumpsparkar

Idag sprang jag 200 meter på träning utan tidtagning och mest som en övning inför ett möjligt 400 meter på onsdag kväll på Slottsskogsvallen. Det kändes bra.

Sedan testade jag också upphopp med dubbla rumpsparkar, vilket är en lite mer stabil övning än enbens upphopp med rumpspark, som ofta blir lite instabil i landningen. Men jag kunde göra upphopp med dubbla rumpsparkar på marken/golvet utan att landa på ett speciellt mjukt underlag. Det man egentligen gör är ju ett vertikalt upphopp, där man demonstrerar att man hinner med rumpsparkarna också innan man landar. Man måste dock säga att de kan vara lite riskabla för vadmusklerna. Man kanske skall värma upp dem ordentligt först och/eller använda vadskydd?

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu