BloggProffs

400 meter och spjut i veterantävling på Slottsskogsvallen

I kväll sprang jag 400 meter på Slottsskogsvallen i Göteborg. Tiden blev 1:11,60, vilket jag tycker var bra, eftersom omständigheterna inte var perfekta. Det blåste 4 m/s från SO. Det var därmed motvind i starten och sedan under målgången. Jag hade räknat med detta och startade därför ganska lugnt och försökte att inte spänna mig och hålla axlarna lågt. Sedan drog jag på så gott det gick under loppet. Jag var trött på slutet. Jag hade följt en löpare som i våras gjorde 1:08 på 400 meter och idag gjorde 1:07, men han drog ifrån på upploppet. Två andra löpare var mycket snabbare och resten av startfältet var långt bakom. Så dryga 2 sekunder över PB som veteran var bra med tanke på vinden och att jag inte hade någon ideal draghjälp.

Sedan kastade jag spjut. Det var förmodligen sista gången jag kastade ett 700 g spjut, eftersom from M60 kommer 600 g spjut att användas. Lämpligt nog satte jag då ett personbästa på 16,00 meter. Tidigare pb var 15,18 meter. Det är förstås dåligt och inga märkvärdigheter, men jag märkte att spjutet gick längre om jag inte försökte kasta högt i en båge. Då sätter sig förvisso spjutet fint i marken, men med den lilla explosivitet som jag kan uppbåda, så har man större nytta av att få kraften framåt så mycket som möjligt. Om jag någon gång skall vara med på VSM i mångkamp, så gäller det att träna på spjut och diskus då och då.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu