BloggProffs

Årspremiär för 450 meter

Nu på morgonen sprang jag 450 meter för första gången i år. Det gick inte snabbt, men man måste säga att 450 meter är bra på riktigt. Dessa 50 meter extra ger en mycket hårdare genomträning av kroppen med rejäl träningsvärk i rumpan och alla baksidor.

200 meter passerade jag på 37 sekunder, 400 meter på 83 sekunder och 450 meter på 93 sekunder. Det var två sekunder långsammare än det första försöket förra året. 2022 låg jag på tider mellan 91 och 88 sekunder. Nu har jag en mycket mer offensiv målsättning och hoppas nå 84 sekunder innan jag börjar tävla. Jag tror att det är möjligt. Det innebär att från dagens lopp på de nio 50 meterssträckorna med fem raksträckor och fyra kurvor ta in en sekund per sådan 50 meterssträcka. Det som går långsamt på 450 meter är inte de allra sista 50 meter, vilka jag sprang på cirka 10 sekunder idag. Det är det man håller igen på de första 400 meter, då man vet att det kommer att vara extra långt för dagen.

Här är en film från dagens ”joggingtur”:

https://youtu.be/tgONr4Lw-9E

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu