BloggProffs

Nordisk curl, omvänd nordisk curl, rumänska marklyft och bältknäböj med isometrisk spärr

Under det senaste dygnet har jag provat flera olika träningar. Jag har gjort ett antal repetitioner av nordisk curl, reverse nordisk curl och enbens rumänska marklyft.

Idag gjorde jag också ett set med tre repetitioner av bältknäböj med isometrisk spärr mha en bogserlina fäst i ett lyftbälte och i trappan och förkortad till lämplig längd genom att lägga linan några varv runt ett trappsteg.

Det är en mycket tuff övning. Jag gick en rejäl promenad efteråt. Jag har ordentlig träningsvärk i benen efteråt. Denna träning påverkar också det centrala nervsystemet. Tidigare tror jag mig ha triggat bältros i pannan med denna övning. Därför vill jag ta det mycket försiktigt, när jag nu prövar den igen. Tidigare har jag gjort tre set av övningen. Nu nöjde jag mig med ett set. Jag tror också att det är viktigt med promenad, både innan och efter övningen. Dessutom bör man ha flera vilodagar emellan. Nu får jag avvakta och se. Jag kommer inte att göra någon mer träning annat än promenader innan 450 meter på måndag.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu