BloggProffs

Inomhussäsongens första tävling på 400 meter

Idag gjorde jag inomhussäsongsdebut på 400 meter på Tfik i Uddevalla. Tiden, 73.38 sekunder eller 1:13.38, som det ofta anges som numera, var ju inte mycket att hänga i granen. Men jag tycker ändå att jag gjorde ett bra lopp. Det blev en konstig seedning, eftersom Per Joel och Edvin saknade tider på 400 meter inomhus. Vi tre var ju ändå en ganska homogen grupp, men de tänkte kanske att ”medaljerna” skulle fördelas i ett ”finalheat”. Hursomhelst blev jag passerad av Alwin och Jonathan i utgången av första kurvan, och efter det var det ju ett ensamlopp av mig. Just med tanke på det, så tycker jag att det var starkt att gå nästan fem sekunder snabbare idag än på träningen i tisdags. Det klarade jag av i stort sett bara mha startpistol och hejaklackar utmed banan. Jag fullföljde min taktik med att gå för fullt tills gemensam bana och redan där börja ”robotlöpningen” med rejäl armföring och höga knäuppdrag. Jag fick en film på loppet, och just detta såg bra ut. Sedan var naturligtvis både starten och målgången lite stappliga. Men om jag får ett lopp skuldra vid skuldra eller någorlunda nära på IVSM, så kommer det att bli förbättring igen om tre veckor!

Försök - Summary

Official
# Name Club Result Note
1 Alwin Andrée Trollhättan FIK 55.12 PB
2 Jonathan Lindblom Trollhättan FIK 56.52 PB
3 Per Joel Andersson IK Orient 70.18
4 Martin Danerud Sävedalens AIK 73.38
5 Edvin Lindblom Trollhättan FIK 74.18

Final B

Official
# Bib Name Club Result
1 116 Per Joel Andersson IK Orient 70.18
2 969 Edvin Lindblom Trollhättan FIK 74.18

Final A

Official
# Bib Name Club Result Note
1 957 Alwin Andrée Trollhättan FIK 55.12 PB
2 970 Jonathan Lindblom Trollhättan FIK 56.52 PB
3 595 Martin Danerud Sävedalens AIK 73.38

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu